– Bakgrunnen til at vi tok dette initiativet var det at ordinærkursene går på dagtid og skaper store ekstrautgifter. I Lom kan man ta det over flere helger, sier Geir Inge Kirkestuen.
Det nærmeste godkjente stedet som tilbød etterutdanning for sjåfører i Nord-Gudbrandsdal var nemlig lokalisert i mjøsregionen. Det betyr at kurset, som koster mellom 10 000 - 12 000 kroner i seg selv, har medført reise- og overnattingsutgifter i tillegg, samt tapt arbeidsinntekt for sjåfører som må ta seg fri for å få gjennomført de lovpålagte 35 timene med etterutdanning hvert femte år.

Daglig leder i Kirkestuen Transport, Geir Inge Kirkestuen, og Runa Aurmo i Aurmo Transport – begge NLF-medlemmer – tok tak i utfordringen. De fikk med Opplæringskontoret for flere fag på Otta som ansvarlig arrangør, og kan nå tilby helgebasert etterutdanning for godstransport i Lom. Allerede i februar kjøres første undervisningshelg, som ble fylt opp med en gang. Neste runde følger derfor tett på.
– Dette beviser at det var et behov for et lokalt tilbud, understreker Kirkestuen. Teoridelen vil finne sted på Fossberg hotell i Lom sentrum, mens det praktiske skal gjennomføres i Kirkestuens terminal i Lom.

– Det blir spennende å sette i gang, sier Geir Inge Kirkestuen.
– Vi ser på det som veldig positivt at vi har fått mulighet til å gjøre dette lokalt. Vi vil at dette skal bli mer enn "bare" et lovpålagt kurs og vil vinkle undervisningen slik at det blir relevant for sjåførene i Nord-Gudbrandsdalen, avslutter han.