To nederlandske vogntog ble stoppet og tatt for grove brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene ved E16 i Lærdal natt til torsdag. Det resulterte i henholdsvis 35 000 og 25 000 kroner i bøter for de to sjåførene, melder Ytre Sogn Avis i dag. I tillegg fikk sjåførene, som hadde kjørt i opptil 18 timer i strekk, kjøreforbud i Norge de neste 11 og 9 månedene. De fikk også beslaglagt kjøretøyene.

– Dette er et grovt brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene og en trafikkfarlig adferd som ikke skal gå upåaktet hen. Derfor er NLF glade for at straffen de to sjåførene fikk var lik den straffen norske sjåfører ville fått i samme tilfelle, sier adm.direktør Geir A. Mo.
– NLF krever likebehandling av norske og utenlandske sjåfører på norske veier, og har gjort det i lang tid. Dessverre har vi sett flere eksempler på at utenlandske sjåfører har sluppet billigere unna i kontroller. Denne saken viser imidlertid gjennomslag for NLFs krav, og fører oss ett skritt nærmere de jevne konkurransevilkårene vi arbeider for, avslutter Mo.