Markeringen skjer på samme tidspunkt som begravelsen til nederlandske Dave Gardien (47) og datteren Anja Gardien (10), som omkom i en tragisk vogntogulykke ved Ådland bru på Stord. Årsaken til ulykken i slutten av februar var meget glatt veibane, og nå er håpet at markeringen skal rette fokus mot dårlig vintervedlikehold på norske veier.
– Elendig og manglende vintervedlikehold av veier denne vinteren har krevd menneskeliv. Mange menneskeliv, sier fylkesleder i NLF Hordaland, Jan-Ove Halsøy, til Bergens Tidende. Også avisa Sunnhordaland har omtalt markeringen.
Til nå har fem fylker varslet at de vil delta sammen med Hordaland: Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Rogaland og begge Trøndelags-fylkene.

NLF Hordaland skriver følgende i en pressemelding som nå er lagt ut på deres nettside:
"Torsdag 14. mars kl. 14.00 blir det begravelse for Anja og Dave i Holland. Norges Lastebileier-Forbund avdeling Hordaland oppfordrer alle yrkessjåfører (og andre) å markere dette med en punktmarkering kl. 14.00–14.05. Dette i respekt og sympati for alle som har mistet livet eller har blitt skadet på norske landeveier i vinter.
Vi oppfordrer alle til å stoppe på et egnet sted kl. 14.00–14.05. Markering av stoppet vises ved å sette på varselblinklys.
Personbiler, varebiler, busser, lastebiler og vogntog: Stopper kl. 14.00–14.05!"