Det er mange som kjemper om oppmerksomheten på et så stort arrangement som Transportmessa 2013 er. Vi tror likevel det var få som passerte vår stand uten å få med seg den. NLF delte plassen med Opplæringskontorene for transport og logistikk på Østlandet. Her var det lastebilsimulator som både unge og eldre fikk prøvd seg på, NLFs store samarbeidspartnere som Statoil, If, Dekkmann, Telenor og Nordea var tilstede og ulike aktiviteter skjedde alle tre dagene. Standen ble en møteplass for mange, og det var et av formålene til NLF.

Det var vanskelig å komme forbi markedskonsulent Jørn Andersen uten å ha fått en skikkelig innføring i hva NLF er og står for:
IMG_0169.JPG
Foto: NLF/ Kari Brun Ågotnes


Rune Damm var blant NLF-erne som bemannet standen. Han demonstrerte forebyggende program mot velt med tunge kjøretøy. Modellbilen ble lastet med både sand og havregryn, for å vise hvordan tyngdepunktet spiller inn på stabiliteten:

Transportmessa+Damm+lastsikring.jpg
Foto: NLF/Hedda Klemetzen

Fredag meldte Høyres Trond Helleland avbud til diskusjon med Anette Trettebergstuen fra Arbeiderpartiet, i siste liten. Trettebergstuen stilte imidlertid, og ordstyrer Robert Aksnes ga henne anleding til å svare på spørsmål om kabotasje og sosial dumping, både på egne vegne og på vegne av Helleland. Forbundsleder Per Madsen innledet ved å redegjøre for status i norsk transportbransje i dag:
Transportmessa+Aksnes+Trettebergs+Madsen.JPG
Foto: NLF/Hedda Klemetzen

Anette Trettebergstuen, som sitter i arbeids- og sosialkomitten på Stortinget, benyttet også anledningen til å prøve Opplæringskontorenes simulator:
Transportmessa+simulator+trettebergstuen.JPG
Foto: NLF/Hedda Klemetzen

Debatten på lørdag med direktør i NLO Logistikk og Transport, Erling Sæther og adm. direktør i NLF, Geir A. Mo, skapte stort engasjement. Mo høstet noe mer applaus på sine utspill. Sæther var imidlertid rask i replikken og poengtert, og overrasket blant annet med sin positive holdning til obligatorisk glattkjøringskurs for utenlandske sjåfører i Norge.
Debatt+6+Foto+Guttorm+Tysnes.jpg
Foto: NLF/ Guttorm Tysnes

Publikum fulgte godt med og det var mange innom og hørte på i løpet av de 30 minuttene debatten varte.
Debatt+5+Foto+Guttorm+Tysnes.jpg
Foto: NLF/ Guttorm Tysnes

Lørdag var det også utdeling av premier i forbindelse med Østlandsmesterskapet i yrkessjåførfag som foregikk torsdag og fredag. Beregning og plassering av last, sikring av last og kjøring i simulator var noen av øvelsene for lærlingene eller de som har fullført læretiden i løpet av 2013. Den stolte vinner var Simen Kaulum fra Lillehammer.
Fra venstre: Bjørn Erik Venstad, Romerike Brensel (3.plass), Simen Kaulum, Jon Kaulum transport (1.plass) og Christoffer Gulbrandsen, Isachsen entreprenør (2.plass)
IMG_0152.JPG
Foto: NLF/ Kari Brun Ågotnes

Premiene ble delt ut av forbundsleder i NLF, Per Madsen (t.v.) og Per Steinar Brendløkken fra Opplæringskontoret på Otta.
IMG_0146.JPG
Foto: NLF/ Kari Brun Ågotnes

NLFs telt hadde et stort sceneområde på den ene siden. Der sto representanter fra samarbeidspartnerne i If, Nordea og Dekkmann. Midt i teltet sto Statoil, som delte ut smaksprøver på NLF og Statoils Truck Deal.

Transportmessa+sceneomr__de_001.JPG
Transportmessa+statoil_002.JPG
Foto: NLF

Flere bilder fra messa kan du se i neste nummer av NLF Magasinet, som kommer i begynnelsen av oktober.

NLF ønsker å takke alle ansatte, tillitsvalgte, samarbeidspartnere, medlemmer og andre som var med og gjorde NLF til en synlig og flott stand på Transportmessa 2013!