Mandag ble Gerd Kristiansen valgt til ny leder av Landsorganisasjonen (LO), under LOs 33. kongress. Kristiansen har vært nestleder i organisasjonen i fire år.

– NLF gratulerer Gerd Kristiansen som ny LO-leder. Det blir spennende å se hvordan hun vil fungere i rollen, sier administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo.

LO har uttalt at ett av hovedmålene er å bekjempe sosial dumping. Dette gjenspeiles i deres innstilling til handlingsprogram for perioden 2013–2017, som er blitt behandlet på kongressen.
– Vi har store forventninger til kommende fireårsperiode i LO og til deres arbeid generelt. NLF vil følge LO tett og er spente på hvordan Gerd Kristiansen skal lede organisasjonen i kampen mot sosial dumping. NLF inviterer til samarbeid og felles tak fremover, siden sosial dumping er en samfunnstrussel. De kritiske utfordringene med sosial dumping berører både arbeidsgiver og -takersiden, og NLF og LO har sammenfallende interesser, blant annet med tanke på å bekjempe useriøse aktører og underleverandører og å styrke samarbeidet mellom de ulike kontrollmyndighetene og politiet.

Regjeringen legger i dag frem sin tiltakspakke nummer 3 mot sosial dumping, i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett. Deler av tiltakspakken har blitt presentert under LO-kongressen, der den ble godt mottatt.