Tirsdag kveld mistet en svensk vogntogsjåfør livet etter å ha kjørt ut i en sving på E16, rett ved en bro nær Sundve i Voss kommune. Årsaken til den tragiske ulykken er foreløpig ikke kjent. Det er imidlertid fjerde gang på få år at det har vært en alvorlig ulykke på akkurat dette stedet. Hver gang har det skjedd vinterstid.

Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) vil ikke vente på en utbedring som kanskje kan komme i neste Nasjonal Transportplan, og henvender seg nå til Statens vegtilsyn med en anmodning om å åpne tilsynssak knyttet til strekningen. "Det er helt åpenbart behov for å gjøre tiltak på kort sikt" skriver NTF på sine nettsider i dag.

– NLF støtter absolutt NTF sitt utspill. Utbedring av denne veistrekningen må uten tvil prioriteres. Uavhengig av årsaken til gårsdagens ulykke, er dette en veistrekning som ikke kan forbli i den stand den er i nå, understreker adm. direktør i NLF, Geir A. Mo.

Nestleder i NLF Hordaland, Torgils Rogne, er selv aktiv bruker av veien. Han forteller i dag til Bergens Tidende at det må være noe galt med utformingen akkurat her, og at han som lokalkjent alltid kjører i 30 km/t, selv om fartsgrensen er satt til 60. For under to måneder siden ble det avholdt et folkemøte med rundt 350 personer fra lokalbefolkningen og brukere av veien. Her var kravet at E16 må inn i Nasjonal Transportplan med midler til utbedring og fornying.