I løpet av uka melder media om oppunder 300 tunge kjøretøy til sammen, som ble stoppet med dekk som ikke oppfyller kravene eller manglende kjetting.

Brorparten av disse ble stoppet under storkontroll ved Svinesund, Ørje, Magnor og Østby. Til sammen 244 kjøretøy hadde mangler i større eller mindre grad, når det kom til dekk og kjetting, i følge NRK Østfold.
Men noen vogntog kommer dessverre lenger enn til grensa. Blant annet skriver Helgeland Arbeiderblad om tre tyske vogntog som onsdag losset på Horvnes i Sandnessjøen da politiet stoppet dem fra å kjøre videre. Alle tre kjørte på slitte sommerdekk. Dagen etter, torsdag i forrige uke, har vi nok et eksempel da tre andre utenlandske vogntog havnet i trøbbel på glatta på E134 i Hardanger og endte med hvert sitt forelegg på 10 000 kroner, skriver Hardanger Folkeblad. Fredag morgen forårsaket utenlandske vogntog med manglende kjetting og dårlige dekk kaos på Haukeli, noe som førte til flere anmeldelser, i følge Radio Haugaland. Et annet eksempel er fra lørdag ettermiddag da et serbisk vogntog ble parkert av politiet i Sogn og Fjordane, på grunn av manglende kjettinger, melder Avisa Valdres.

Dersom trykket holdes oppe, vil de nye dekk-kravene ha god effekt for trafikksikkerheten på norske vinterveier.