Etter september 2008 må yrkessjåfører gjennomføre en 280 timers opplæring med en etterfølgende teoretisk prøve. Det er også mulig å ta en komprimert opplæring på 140 timer, men for aldersgruppen 18–23 år vil det gi noe begrensede rettigheter. Det er få steder som tilbyr fullstenidg grunnutdanning for godstransport per i dag. I følge Statens vegvesens oversikt finnes utdanningstilbud i Kristiansand, Lier, Sandnes, Skien og nå i Seljord.

I Seljord har Learn Trafikksenter, i samarbeid med Telemark Bilruter, nå fått godkjent et opplæringssted som gir et fullstendig tilbud for yrkessjåføropplæring. Samarbeidet med Learn vil bety at Vest-Telemark får eit desentralisert og yrkesretta tilbod om sjåførutdanning. I tillegg vil de kunne tilby etterutdanning, som yrkessjåfører er pålagt å ta hvert femte år, skriver avisen Vest-Telemark Blad i dag.

Den praktiske opplæringen i store vogntog og busser vil foregå på Dyrskuplassen i Seljord – på samme sted som countryfestivalen finner sted hver sommer. Det vil naturlig nok ikke foregå noen sjåføropplæring på plassen akkurat under festivalen, melder avisen.