"Ja til mer vei i de tettest befolkede områdene", sier den nye samferdselsministeren til Dagens Næringsliv (DN) i dag. Han understreker at han ikke vil skrinlegge veiprosjekter i distriktene, men at han heller vil prioritere befolkningstette områder ved å framskynde prosjekter i og rundt de store byene. Videre presiserer han at riksveiene mellom regionene er viktige, og at han vil ha en balanse.

Tidligere leder i Stortingets transport- og kommunikasjonskomite, Knut Arild Hareide, advarer den nye ministeren mot å omprioritere i forhold til Nasjonal Transportplan. Han understreker at befolkningsveksten i byene og tett bebygde strøk er tatt høyde for, men at dette i hovedsak møtes ved økt satsing på kollektivtransport.

Solvik-Olsen uttaler til DN at man nå vil se en regjering med økt fokus på den overordnede nytteverdien, mens Hareide mener det blir for enkelt å prioritere etter samfunnsøkonomiske kalkyler alene. "Da ville svaret bli at det er mest lønnsomt om alle bor i Oslo" sier han til avisen.