For å få til en levende og kvalitativ god transportnæring i Norge, må det rekrutteres flinke, kompetente medarbeidere. De må bli vekket tidlig og de må få skikkelig opplæring. Det er bransjens ansvar å fortelle om hva yrkessjåførfaget består i, og der har Opplæringskontorene for transport og logistikk gjort en god jobb. De har stadig arrangementer og ulike aktiviteter rundt om i landet, og er til stede der det skjer og der de kan møte ungdommen. Nå senest hadde Opplæringskontorene på Østlandet stand sammen med NLF på Transportmessa på Gardermoen 2013.

Lastebilsimulatoren1.jpg

Denne uka har Opplæringskontoret for Oslo og Akershus base på Alfaset i Oslo. På et område mellom de store transportselskapene har de rigget seg til. Elever på Østlandet som tar yrkesfaglig utdanning og tenker på en karriere innen transport og logistikk, har fått en smakebit av «the real life». Den etter hvert så berømte lastebilsimulatoren står her, det er mulig å kjøre truck og man får prøvd seg på krankjøring. I tillegg er det lagt inn bedriftsbesøk til ett av transportselskapene for skoleklassene.NLF har også sin egen stand her hvor de unge får høre litt mer om lastebileierne, bransjen og lærlingplasser osv.

NLF+HK+og+Buskerud+tilstede.jpg

NLFs hovedkontor ved Rita Olsen (til venstre) var tilstede og snakket varmt om transportbransjen til elevene. NLF Buskerud jobber mye med rekruttering. De hadde sponset bussen som brakte levene fra Rosthaug vdg. skole til Alfaset denne dagen, her representert ved Audun Tandberg.

Krankj__ring.jpgMohamed+og+Hung.jpg

Mohamed Hasanhow fikk prøvd seg på krankjøring.
Mohamed (til venstre) og Hung Duy Pham fra Kuben vdg. skole syns det var artig å få litt mer begrep om hvordan det faktisk var å kjøre kran. Det gikk greit, syntes de to unge karene. De var imidlertid enige om at logistikkfaget foreløpig var litt mer forlokkende.

Lastebilsimulatoren.jpg

Lastebilsimulatoren var naturlig nok veldig populær å prøve. Amund Bergerud Lea (til venstre) og Ida Rebecca Heggelig fra Rosthaug vdg. skole syns det artig å prøve å kjøre. De var begge overrasket over hvor trege bremsene var og hvor mye som måtte til for å stanse det tunge kjøretøyet. Begge kjørte feilfritt. Amund vurderer å fortsette som yrkessjåfør. Ida har imidlertid planer om å jobbe med lakkering.

Truckkj__ring.jpg
Truckkjøringen skapte også mye engasjement.