Marit Arnstads innlegg i Dagens næringsliv sto også på trykk i andre aviser. Nå har samferdselsdepartementet lagt ut det ut på sine nettsider. Klikk her for å lese hva hun skriver om den økoniomiske rammen i Nasjonal Transportplan.

NLF skrev et svar signert Geir A. Mo, som sto på trykk i Dagens Næringsliv torsdag 7. mars, under tittelen "Se i speilet, statsråd". Det kan du lese her:

"Samferdselsminister Marit Arnstad slo fast i Dagens Næringsliv 4. mars at penger ikke løser alle problemer. Organiseringen må også endres for å få mer vei for pengene, ifølge statsråden. I Norges Lastebileier-Forbund er vi enig.

Poenget er imidlertid at alt statsråden omtaler som propper i systemet, er det bare hun selv som kan gjøre noe med.
Hennes regjering har hatt mulighet til å gjøre noe med dette siden høsten 2005. Statsråden mener visst at det er vanskelig å påvirke dette, selv om man sitter i en flertallsregjering. Hvem kan da gjøre det?
Attraktive kontrakter, forutsigbarhet, økte bevilgninger, planleggingstid, kapasitet, kompetanseutvikling - nøkkelen ligger hos statsråden selv. Kommentaren om at dette burde interessere flere enn henne, blir dermed litt merkelig. Kanskje statsråden burde investere i et speil?
Vi stiller selvfølgelig likevel opp og samarbeider gjerne med andre for å øke kapasiteten, starte entreprenørvirksomheter og bidra på både små og store oppdrag. Det er også lov å være kreativ. Mer innleie av norsk og utenlandsk planleggingskompetanse og prosjektledelse, samt økt bruk av OPS, er enkle grep som statsråden raskt kan gjøre for å øke gjennomføringsevnen."