Det internasjonale sykkelrittet har start i Bodø, og ender opp i Harstad. Fra 8. til 11. august kommer sykkeleliten til å konkurrere i Nord-Norge, noe som resulterer i redusert framkommelighet. Rittet starter i Bodø og går gjennom Fauske og Rognan før det er målgang i Bodø igjen. Andre etappe starter i Svolvær og går ut mot Stamsund og inn igjen til målgang i Svolvær. Tredje etappe starter i Svolvær og går på yttersiden mot Sortland, før ruta ender opp i sentrum av Harstad på siste dag.

Stenger målområdet

- Start og målområdet ved de respektive stedene blir stort sett avstengt hele dagen. Bortsett fra det så vil andre veger som er berørt av sykkelrittet være stengt i kortere perioder. Det vil bli litt venting på disse vegene, slik at vi er sikret mot at biler kommer i mot syklistene, forteller Per Erik Rynning, politibetjent ved Midt-Hålogaland politidistrikt.

Han anbefaler yrkessjåfører å planlegge dagen slik at det byr på minst mulig problemer og frustrasjon i disse dagene.

- Hvis sjåfører har detaljerte spørsmål om en veg er stengt en spesiell dag er det bare å henvende seg til fagkoordinator for trafikk i Midt-Hålogaland politidistrikt. Disse syklistene vil bruke hele vegbanen, og det er viktig for oss å stenge vegen på et tidlig tidspunkt. Vegen kommer antakeligvis til å bli stengt en time før første gruppe kommer, og en må regne med litt venting og redusert framkommelighet. Dette blir det imidlertid skiltet om av Statens vegvesen, opplyser Rynning.

- Pass på kjøre- og hviletid

- Blir det omkjøringsveg for tungbiltrafikk, Rynning?

- Det er få omkjøringsmuligheter, og spesielt for tungtransport. Vi kommer til å se nærmere på det, men vi tar ingen sjanser med henhold til sikkerhet, svarer han.

Med et slikt arrangement som byr på utfordringer for trafikanter og spesielt tungtransport, er det ekstra viktig med planlegging.

- Det er viktig for yrkessjåførene å planlegge kjøre- og hviletiden. Her bør det gjøres avtaler i forkant slik at det ikke blir noe problem. Det kan skje en endring de dagene, så planlegging og kommunikasjon blir viktig i denne perioden, avslutter Rynning.