– De siste ti årene har vi jobbet målrettet med HMS. Det har gått fra å være et krav til å bli en bevisst måte å utvikle bedriften på, forteller daglig leder Nils Ivar Heggem.

Han er både stolt og ydmyk over å motta Norske Petroleumsinstitutts (NP) HMS-pris, som henger høyt i bransjen.
– Det er medarbeiderne som gjør jobben, min beste egenskap er at jeg klarer å ansette folk som er dyktigere enn meg sjøl, sa Heggem under utdelingen.

HMS-revisorene fra NP var imponert over både Heggem og kollegene.
– Heggem og hans ansatte har gjort en imponerende jobb på HMS-feltet – det er ikke uten grunn de vinner denne prisen for andre gang, sier Inger-Lise M. Nøstvik, Generalsekretær i NP.

Nils Heggem AS har ni tankbiler som leverer drivstoff for Statoil Fuel & Retail. De driver i tillegg bilverksted og en statoilstasjon. Bedriften ble etablert i 1927 og har vært medlem av NLF siden 1995. Den har i dag overkant av 30 medarbeidere. Bedriften vant prisen for første gang i 2009 og høster skryt for revisjonens beste system for internkontroll og rapportering. I tillegg kan den vise til et lavt sykefravær og et lavt antall skader.

– Det er et betydelig fokus på å rapportere hendelser, både ønskede og uønskede. Vi har et enkelt app-system slik at sjåførene kan rapportere inn hva som skjer. Vi har også oppdragsgivere som stiller krav til oss. Blir man stilt krav til skjerper man seg, forteller Heggem.

Han anbefaler andre bedriftsledere å fokusere på å bygge en god bedriftskultur, samtidig som man skaper en forståelse av viktigheten med HMS.

Også i fjor vant en NLF-bedrift NPs HMS-pris. Da var det Martinsen Transport AS som fikk prisen, også de for andre gang.