De tre rumenerne er også siktet for å ha stjålet dekk, skriver Stavanger Aftenblad. Forsøket på dieseltyveri skjedde i entreprenørselskapet Bjelland AS forrige helg. Da hadde tyvene brukt to dager på å legge alt til rette, men så ble de hindret av at sikringsboksen ble sprengt da de skulle koble opp sine elektriske pumper for å tømme Bjellands tank på 20 000 liter blank diesel. Politiet tror de er en del av en organisert bande. Kameraopptak og DNA fra åstedet er nå under etterforskning.

Daglig leder Ole Bjelland sier til Aftenbladet at han antar dette er samme gjengen som kom unna med å stjele 15 000 liter diesel fra ham i fjor, da det er samme fremgangsmåte som er brukt.

Det positive i denne saken er at politiet i Sandnes bekrefter at dieseltyveri er en utfordring og et stort problem. I februar i år ble en mann, også han rumener, dømt til 60 dagers fengsel for å ha stjålet 150 liter diesel. Retten la blant annet til grunn at dieseltyveri er et stort problem, og at slike tyverier bør straffes strengt. Det kan se ut som om politi og domstol har tatt inn over seg at dieseltyverier har økt i omfang, og at dette har store økonomiske konsekvenser, og skaper frykt og usikkerhet for lastebilsjåfører og -eiere. NLF vil følge med på varetektsaken i Rogaland.