På fem minutter har tyvene renkset lastebilen for det meste av godset – mens den er i fart. Slik beskriver danske Transportnyhederne.dk fremgangsmåten på en type tyverier som har bredt om seg i Tyskland de siste månedene.

Fremgangsmåten ligner veldig på metoden som ble brukt i Romania i perioden mars – mai i 2012. Tungt.no skrev om det da det rumenske politiet arresterte 20 gjengmedlemmer. Da hadde varer for rundt 2,5 millioner kroner blitt stjålet, hovedsaklig i området rundt Bucharest. Det ble også meldt om at metoden hadde blitt brukt i enkelte tilfeller i blant annet Tyskland.

Nå mistenker politiet i Dortmund, Tyskland, at en rekke organiserte bander står bak en lignende, akrobatisk måte å stjele gods på. En bil kjører tett opp bak lastebilen og en av tyvene klatrer inn i lastebilen, en annen bil kjører inn foran lastebilen, slik at denne må senke farten. Tyven som har brutt seg inn i lasterommet, kaster så lasten ut ved siden av veibanen hvor en tredje bil samler det opp fortløpende. Siden november har politiet i delstaten Nordrhein-Westfalen registrert over 50 tyverier, hvor varer til en verdi av over 250 000 euro har blitt stjålet.