NLF merker økende bekymring i samfunnet vedrørende utfordringene med alle trafikkuhellene som utenlandske vogntog er innblandet i. Det er ikke til å stikke under en stol at med en gang snøen kommer, begynner uhellene med tunge kjøretøy på norske veier. Selv om det også er flere norske kjøretøy involvert, er den prosentmessige andelen atskillig større blant utenlandske vogntog. 
Stadig flere vanlige folk ringer NLF og spør hva vi gjør, og hva myndighetene gjør – de er redde for å kjøre og møte tunge kjøretøy som ikke er skodde for norske forhold eller ikke har kompetente sjåfører. Mange medier ringer for å få tall, fakta, bilder, navn på personer som kan fortelle historier om hva de har opplevd osv. Mediene gjenspeiler hva folk flest er opptatt av, og folk er nå bekymret for sikkerheten til seg og sine nærmeste. Det må nå tas alvorlig. 
De siste dagene har det vært mange henvendelser i forbindelse med møtet NLF var i hos samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, sammen med tre andre viktige bransjeaktører. Det er særlig i nord det har vært mange uhell den siste uka. 
Her er link til en  sak i Altaposten med innslag fra TVNord inneholdende intervju med NLFs Geir A. Mo.