Den 1. juli i år blir Kroatia medlem av EU, noe som har fått LO til å be regjeringen om å stenge grensene for arbeidsinnvandring fra dette landet. LO foreslår en overgangsordning som skal gjelde i syv år, for at arbeidstakerne som kommer til Norge ikke skal risikere å bli utsatt for sosial dumping, skriver Aftenposten.

NLF var i mot full adgang til arbeidsmarkedet da EU ble utvidet i forrige runde. Ti øst-europeiske land ble innlemmet i unionen i 2004 og 2007.
– Historien har vist at vi hadde rett. Vi har så vidt begynt å ane konsekvensene forrige EU-utvidelse har hatt for norsk næringsliv. Lønns- og arbeidsvilkårene i Europa er langt i fra harmonisert, og vi slåss i dag mot fremveksten av sosial dumping i stadig flere bransjer, understreker administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo.

– NLF er derfor helt på linje med LO i denne saken og mener regjeringen må verne om norske arbeidsplasser ved å stenge grensene for det nye medlemslandet. Både norsk transportbransje og norsk arbeidsliv generelt vil tåle dårlig å bli ytterligere presset, avslutter Geir A. Mo.

Les også:
NLF har store forventinger til ny LO-leder
Godstransportnæringen i handlingsplan mot sosial dumping