Det er kommet inn flere gode bilder til NLFs fotokonkurransen med tema døgnhvil, som ble lansert i slutten av februar. Kriteriene for å vinne har ikke vært å levere det beste bildet teknisk sett, men å beskrive temaet godt.

Vinnerbildene treffer spesielt godt med tanke på situasjonen langs norske veier i dag: Det er få godkjente plasser å ta døgnhvilen sin på, og yrkessjåfører må ofte ta til takke med en parkeringsplass eller andre steder uten fasiliteter som sanitærforhold eller bespisning. Gratulerer til de to vinnerne, som får hver sin premie sponset av NLFs samarbeidspartner Telenor.

Les mer om juryens begrunnelser og se flere av bidragene som ble sendt inn i BNT nr. 4, som kommer i begynnelsen av mai.

Stian Gjerde fra Molde vinner en iPad for sitt bilde fra Filefjell:

d__gnhvil+sthans.jpg

Stian måtte stoppe ved E16 på Filefjell for å ta sin døgnhvil. Dermed ble St. Hansaften feiret i all ensomhet med engangsgrill og grillribbe i et grushull ved veien.

Juryen mente dette bildet ga en god beskrivelse av mangelen på døgnhvileplasser i Norge, samtidig som det forteller en god historie om hvordan man kan gjøre det beste ut av det.

Fredrik Sigvartsen fra Torp vinner en iPhone for sitt bilde av døgnhvil på parkeringsplassen til Byggmakker på Kongsberg:

d__gnhvil+kongsberg.JPG

Fredrik er ikke sjåfør selv ennå, men starter som lærling til sommeren. Han er imidlertid ofte med som hjelpegutt, som under denne turen i desember i fjor. Da Fredrik og sjåføren nådde parkeringsplassen ved Byggmakker, var de på slaget i tide til den lovpålagte døgnhvilen. Her var det bare å ta seg et par brødskiver, og så legge seg til å sove.

Også dette bildet vant fordi det beskriver hverdagen til sjåførene godt. Omgivelsene er ikke akkurat innbydende, men det er plass til en lastebil på plassen og ofte er det det eneste kriteriet som blir oppfylt for en døgnhvil.

10 år gamle Alexandra sjarmerte juryen med følgende bilde av sin lillebror, som tar en "døgnhvil" i lastebilen utenfor hytta deres i Porsanger:

d__gnhvil+gutt.JPG

Dette er neppe en forskriftsmessig parkering. Ut fra hva juryen kan bedømme står lastebilen parkert på tvers midt i veien og sjåføren har sannsynligvis ikke lagt seg i tide, da det kan se ut som han har sovnet midt i lossingen. Alexandra og lillebror får en liten overraskelse i posten, som takk for et herlig øyeblikksbilde.