Statens vegvesen ser jo mye rart. I dag, fredag hadde de kotnroll med hovedvekt på tunge kjøretøy. Den foregikk ved E 39, Krossmoen. Vi publiserrer vegvesenets egne ord for hva som møtte dem:
"Da vinteren nærmer seg har dagens kontroll hatt fokus på Dekk og Vinterutrustning. De fleste kjøretøyene vi kontrolerer har nå skodd seg for vinteren det er imdlertidlig noen som henger litt etter med dekkene sine for vinteren. 
Med forholdene vi hadde fra ualand og ned mot Kristiansand i dag skal det benyttes Vinterdekk spesielt merket for Vinterkjøring, denne regelen trådde i kraft 15. November for kjøretøy over 3500kg. 
En utenlandsk transportør hadde imedlertidig tatt saken i egne hender og risset inn M S på sine sommerdekk, med forholdene vi har hatt i dag så har ikke disse dekkene noe og gjøre på Norsk vinterføre. 
Denne transportøren manglet også kjettinger, nå blir vedkomende stående på Krossmoen kontrollstasjon til det er blitt montert vinterdekk og korrekt antall kjettinger er på plass. ( Eller til vårsolen titter frem )".