Oppdaterte tall fra Vegdirektoratet viser at i Agder-fylkene, samt Telemark, Vestfold og Buskerud ble 13 % politianmeldt for brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene i fjor. Det er kontroller utført av Statens vegvesen som har avdekket lovbruddene.

Fædrelandsvennen har regnet ut at hvis 13 % er et representativt tall for de rundt 2000 tungbilsjåførene som passerer Vesterveien i Kristiansand hvert døgn, betyr det at over 10 sjåfører i timen bryter loven. Det er et overraskende høyt tall. I tillegg kommer tall for lovbrudd generelt blant tungtransportsjåfører som tekniske feil, kjettingmangler, dekkfeil osv.

Dette er langt over hva NLF hadde sett for seg av statistikk. Samtidig; det er en sak med flere aspekter:
–Brudd på bestemmelsene er ikke akseptabelt. Det er imidlertid viktig å påpeke at det er ikke alltid det er mulig å overholde regelverket. Sjåfører er pålagt å hvile, men de har ingen steder å hvile på. De kan ikke bare stopp hvor som helst, de er nødt til å kjøre til et passende sted, og da går det noen ganger over tiden, understreker regionsjef i Agder-fylkene og Rogaland, Reidar Retterholt.

–Regelverket er noe kronglete, og NLF hadde gjerne sett at kontrollmyndighetene hadde vist mer smidighet. Når det er sagt; NLF er klare på at kjøre- og hviletidsbestemmelsene er til for å følges. Vi setter trafikksikkerhet høyt. Det er viktig å få frem, avslutter Retterholt. 

Regionsjef i Agder-fylkene og Rogaland, Reidar Retterholt. Regionsjef i Agder-fylkene og Rogaland, Reidar Retterholt.