Vitner har overfor politiet forklart at mannen i det polskregistrerte vogntoget hadde svært ustabil kjøring og kjørte i autovernet flere ganger.

Tips fra bilist
Han ble stoppet av politiet på rasteplassen ved Kolomoen i Stange like før klokken 18 mandag etter at en bilist som kjørte bak ham varslet politiet. Ifølge Hamar Arbeiderblad viser blodprøven en promille på hele 2,29.

- Sjåføren er avhørt, tiltalt for promillekjøring og løslatt. Vi har også beslaglagt førerkortet hans, sier politiadvokat Stine Rigmor Grimstad til HA.

Traileren var på veg nordover på E6 og ble stanset ved rasteplassen på Kolomoen.

Svært høy promille
Politiet var ikke i tvil om at mannen var påvirket da sjåføren kom ut av vogntoget. Promillemålingen på 2,29 er fastslått etter at et såkalt standardfradrag er trukket fra.

- Det er en svært høy promille og risikoen for at sjåføren skulle forårsake en ulykke er åpenbart veldig høy, sier politiadvokat Grimstad til lokalavisen på Hamar.

Ustraffet
Ifølge politiets uttalelser til avisen skal ikke polakken være noen kjenning av norsk politi. Nå må han belage seg på en ny tur til Norge for å møte i en rettssak i juni. Men, om han kommer til å stille der føler politiet seg slett ikke sikre på.

LES OGSÅ:

Vogntogsjåfør: - Vurderte å kjøre i grøfta