Lastebilsjåføren i 30-årene fra Innherred har bygd hylle på cirka 40 cm bredde og 10 cm høyde som ifølge mannen er brukt som kontorpult inne i førerhytta, skriver Trønder-Avisa.

Ryddig
Ifølge avisen er trønderen to ganger tidligere pålagt å fjerne denne konstruksjonen. Det gjorde han også, men etter å ha vist bilen og fått den godkjent, har han satt den på plass igjen.
I Inntrøndelag tingrett har lastebilsjåføren forklart at hensikten med pulten var å holde det ryddig inne i førerhuset.
Den forklaringen aksepterer ikke retten. De mener også at det er i skjerpende betydning at han har trosset gjentatte pålegg ved å sette inn igjen hylla. Retten mener også at den hindrer sikten fra førerplass.

Ikke noe problem
Sjåføren var uenig i at hylla hindret utsikten og at det uansett ville vært en blindsone foran lastebilen som gjorde at han måtte bruke speilene for å ha full kontroll.
Mannen viste også til at det er fullt lovlig med en slik hylle i andre land, og skjønte ikke hvorfor det skulle være annerledes her i Norge, skriver t-a.no.

Bot eller vann og brød
Det var Statens vegvesen som anmeldte føreren. I retten hevdet de at speil aldri vil dekke opp alle blindsoner, og at all hindring som blir satt opp vil redusere den umiddelbare sikten.

Nå må mannen betale en bot på fem tusen kroner, alternativt belage seg på ti dager bak lås og slå.