Lastebilene får halvert vektårsavgiften. Omregistreringsavgiften, som har vært en skjult omsetningsavgift for private (moms) på brukte kjøretøy, skal reduseres med 35 prosent i 2015.  

Ingen reduksjon

FrP, som gikk til valgkamp med gamle paroler, ja til sterk nedsetting av skatter og avgifter, har ikke klart/villet få gjennomslag i regjeringen får å sette ned drivstoffavgiftene. Derimot hevdes det at disse avgiftene vil bli lavere, fordi det er ventet en lønnsvekst på om lag 2,3 prosent neste år.

Ikke momsfritak

Moms på leasing av el-biler har vært viktig for den det gjelder. Regjeringen fjerner ikke momsen på leasing av slike, til tross for at et enstemmig Storting vedtok dette avgiftsfritaket i 2013. Visstnok er det et ESA-vedtak som må til før det blir gjennomslag for momsfritak på leasing av el-biler. Det ble heller ikke lettelser i avgiftene når det gjelder hybridbiler.

Lykkelige omstendigheter

Motorsykler, campingvogner, snøscootere og lastebiler får altså avgiftskutt i 2015. Med tanke på at motorsykler har vært uforholdsmessig kostbare på grunn av vekt og HK-avgift, er det grunn til optimisme i denne bransjen – og for rushtrafikken.

Når det gjelder avgifter for campingvogner og snøscootere er det marginale inntekter for staten, men store utgifter for brukerne.

Her er endringene i bilavgiftene