NLF ved Per Madsen og Geir A. Mo hadde invitert lederen av transportkomiteen på Stortinget, Linda H. Helleland til lunsj og en uformell prat. Det ble et interessant og nyttig møte hvor naturlig nok mye omhandlet vei og kabotasjeproblematikk. Per Madsen startet med å understreke hvor forsømt veivedlikeholdet er og at dårlige veier ødelegger mye for våre medlemmer. Han poengterte også at NLF ser positivt på regimeskiftet som har vært og at NLF har høye forventninger til dagens regjering. Helleland var enig og mente fylkene i mange år er blitt lurt i den modellen som har eksistert for vedlikehold.

Bombrikke med betalingsløsning som sikrer innkreving ble også tatt opp, og NLF poengterte for komitelederen hvor viktig det er at dette snarest blir innført og hvor mange problemer det faktisk vil løse. Kabotasjereglene var naturlig nok et eget tema. Geir A. Mo forklarte at vi ønsker oss en nasjon som står på hardere for å få til like strenge regler som Finland. De trenger norsk støtte mot EU-kommisjonen for å vise at dette er noe mange vil. Helleland var enig.

Mange viktige temaer ble gjennomgått fra NLF sin sde sammen med transportkomite-lederen. Foto: NLF/Kari Brun Ågotnes Mange viktige temaer ble gjennomgått fra NLF sin sde sammen med transportkomite-lederen. Foto: NLF/Kari Brun Ågotnes

Transportpoliti var Helleland positiv til. Hun understrekte at både Høyre og FrP har vedtatt en mer koordinert løsning på dette området og var klar på at dette vil bli konseptualisert om ikke lenge. Helleland var også sprek til å gå konkret inn på vanskelige operative utfordringer som f.eks. rundkjøringer. Hun så helt klart at det var et atskillig større problem enn bare en veistump og var tydelig på at dette må gjøres noe med.

Møtet avsluttet med at Helleland roste NLF for det arbeidet forbundet gjør og at vi jobber veldig bra og profesjonelt!