Blir du tatt med høy promille bak rattet etter 1. juli mister du bilen.

Langt hardere lut
Det er de med høyest promille, og gjengangerne, som danske myndigheter vil til livs. Reaksjonene blir tøffere både i form av bøter som svir mer enn noen gang, fengselsstraff og inndragelse av førerkort.

Inndragning av bil eller annet kjøretøy er det mest drastiske tiltakene danskene setter inn for å skremme fyllekjørerne bort fra veien.

Beslag og tvangssalg
Promillekjørere som blir tatt promille høyere enn to får bilen inndratt, og må finne seg i at den blir solgt til fordel for statskassen. Promillekjørere som blir tatt to ganger i løpet av fem år med mer enn 1,2 promille, får også bilen inndratt og solgt på tvangsauksjon.

Det er også innført skjerpede reaksjoner for promille lavere enn 1,2.

Promillegrensen i Danmark er 0,5.

Én bil annenhver dag
Danmark har allerede i flere år hatt lovgivning som gir politiet anledning til å beslaglegge bilen og selge den på tvangsauksjon. Men inntil nå har inndragning bare blitt gjort ved 2. gangs promillekjæring med høy promille. Nå skal det skje allerede første gang.

Fikk parkeringstrøbbel
På Nord-Jylland beslagla politiet en bil annenhver dag etter de gamle reglene. Ifølge Aftenposten som gjengir Jyllandsposten har de mange beslaglagte bilene har skapt problemer for politiet, som har måttet leie ekstraarealer for å få plass til bilene inntil de kunne selges på auksjon.

Uvanlig i Norge
Ifølge Aftenposten er det svært sjelden at bilen blir inndratt i Norge. Det har skjedd i noen få tilfeller og etter ti gangers promillekjøring.
Straffen for promillekjøring i Norge er 1,5 ganger brutto månedslønn i tillegg til førerkortbeslag, og at betinget eller ubetinget fengselsstraff kan idømmes i tillegg.

.

ANDRE SAKER:

Frykter ulykkeshelg

Vil legge solcellepanel i veien

Avverget dobbelt ulovlig kabotasje

Fanger fartssyndere i 40-sone

Sikta for promillekøyring med vogntog