Det er første gang statsråden slår fast at  «forhåndsbetalt brikke» faktisk kommer.  

– Det er en stor og meget gledelig nyhet for vår bransje, sier administrerende direktør Geir A. Mo i NLF, som legger til grunn at statsråden har valgt sine ord med omhu.

Mo viser til et intervju på NRK Kveldsnytt pinseaften i forbindelse med at NLF krevde at noe måtte gjøres for å stoppe useriøse utenlandske aktører som gir blaffen i bøter og bompenger i Norge.

Innslaget på NRK kan du se her

Fra mistro til håp
Hittil har det vært stor tvil om både brikke og betalingsløsning. Etter seks år med gjentatte påminnelser og krav fra NLF synes det nå endelig å være slutt på å snakke for «døve ører».

– Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sier nå at de har klart å løse de juridiske og tekniske utfordringene, og at forskriftene nå skal sendes på høring. Målet hans er å ha brikken på plass i løpet av året, og det er det grunn til å være svært godt fornøyd med, sier Mo. 

Tiltak nr. 1
Dette betyr også at regjeringen og NLF er helt på linje.

– En obligatorisk og forhåndsbetalt bombrikke for alle transportører er kanskje det viktigste enkelttiltaket – ved siden av økt kontrollvirksomhet – som skal til for å sikre likere konkurransevilkår, slår NLF-sjefen fast.

Andre har det
Selv om gleden er stor i dag er han likevel overrasket over at dette har tatt så lang tid.

– Det har vært slik forhåndsinnkreving i flere år i en rekke andre land, blant annet Portugal nevner han som et eksempel.

– For oss har det derfor vært helt uforståelig at det har vært så vanskelig å få det til i Norge. At statsråden nå bekrefter at han har skåret gjennom og fått dette på plass er derfor svært gledelig, sier Mo.

Detaljer på landsmøtet
Selv om katta tilsynelatende allerede er sluppet ut av sekken, så gjenstår det fortsatt å få kjennskap til detaljene om bombrikken, og ikke minst høre det direkte fra statsrådens munn på NLFs landsmøte.

- Vi ser frem til at han på vårt landsmøte fredag kommer med den endelige bekreftelsen og utdyper ordningen. I så fall kan han vente seg en god mottakelse fra våre medlemmer, garanterer Mo som har fått nok av fagre løfter og fine ord fra tidligere regjeringer.