Transportminister Magnus Heunicke (S) får et solid skulderklapp fra Geir A. Mo. Den danske ministeren har sett seg lei på kabotasje-trøbbel, og er villig til å føre kampen helt til topps i EU-domstolen.

- Danmark er parat til å kjempe for sine kabotasje-fortolkninger hele veien, sier Heunicke til Dansk Transport og Logistikk tirsdag.

På tide
Geir A. Mo mener det ikke er en dag for sent, men er lite imponert over engasjementet i Norge.

- Endelig er det en regjering som åpent står opp for nasjonale interesser og næring. Som tør å utfordre EU-byråkratene i åpent lende.  Min oppfordring til den norske regjering er å gjøre som den danske - og den finske. Kom med innstramning nå! En innstramning som tar hensyn til sikkerhet og like konkurransevilkår. Og slåss for den, slå Mo fast svært godt fornøyd med den danske regjeringen, men også litt frustrert over det som dessverre fremstår som norsk passivitet. 

Ikke realt
Administrerende direktør Erik Østergaard i DTL mener også at det er på tide få fart på sakene.

- Gode danske transportselskaper blir utkonkurrert på urettferdig vis. De må gi sjåførene sparken og sende dem hjem. Hva pokker får vi som samfunn ut av liberaliseringen når stadig flere havner på dagpenger, undres Erik Østergaard.

Sak i Stortinget
– Det er behov for langt flere tiltak for å bekjempe ulovlig kabotasje og sikre like konkurransevilkår innenfor gods- og persontransport, sier Åse Michaelsen (FrP).

I april skal Stortinget behandle et representantforslag fra Arbeiderpartiet, som omhandler kabotasje med utgangspunkt i sosial dumping.