Beboere frykter høyere fart og dårligere sikkerhet, skriver lokalavisen Varingen.

Kunne mistet bussen
Tidligere i høst har kommunen fjernet fartsdumper på Rotnes. Forrige uke gikk de til angrep på asfaltdyngene igjen, og freste vekk 15 fartsdumper på Hagan og i Vargveien opp mot Varingskollen.

Hadde de ikke foretatt seg noe kunne de risikere å miste busstilbudet. De to siste årene har kollektivselskapet Ruter mast om at det måtte skje noe, hvis ikke la de ned ruta. På den verste bussruta måtte bussen over hele 77 dumper.

– Vi har fjernet fartsdumpene for å imøtekomme ønske om bedre framkommelighet etter ønske fra både busselskap og brannvesen, sier kommunalsjef Kristin Hurthi til lokalavisen.

FAKSIMILE: Lokalavisen Varingens nettside FAKSIMILE: Lokalavisen Varingens nettside

Ikke gratis                                                                          
Flere av humpene skal ha hatt en annen utforming enn det Statens vegvesens norm tilsier. Det har gjort turen over «hoppet» ekstra merkbar. Men nå er det på mange måter tilbake til start.
Først har Nittedal kommune brukt mange tusen kroner på planlegge og bygge disse fartsdumpene, nå må de ifølge Varingen betale 5.000 kroner for hver fartshindring som skal fjernes.

Opphøyd gangfelt
Kommunen forstår at en rekke beboere frykter at dette vil gi større fart, og de vurderer derfor å anlegge såkalte opphøyde gangfelt isteden. Men, det er lite som tyder på at det kommer 35 nye gangfelt av den gamle sorten.