Utengen-gjengen kan dette med å feire. For ti år siden ga de til og med ut en bok om selskapets første 80 år. Hvilket kalas de har i tankene om ytterligere ti år, kan vi bare drømme om. Men, listen ligger høyt; det har de sørget for selv.

Langt tog – lite problemer
Opptoget startet på Liertoppen, fortsatte på E18 til Slependen, før de vendte om og satte kursen mot Drammen og Brakerøya, før de fortsatte opp de gamle Lierbakkene og parkerte på Liertoppen. Alt gikk nærmeste smertefritt.

Sur hamburger-kremmer
Bare én ivrig hamburger-kremmer var ikke i begeistret for at det enorme opptoget for en stakket stund gjorde adkomsten til hans foretak litt begrenset. I Lierbyen ble hele sentrum farget i burgunder-rødt da «Utengen-slangen» snirklet seg gjennom, men det skapte knapt noen problemer. Bare et kraftig tut fra en middelaldrende kvinne i en mørk Audi var den eneste som ytret seg litt negativt. Alle andre syntes dette var stor stats, flere applauderte og gratulerte jubilanten med dagen.

Senior og junior i front
Helt foran i toget satt Finn Utengen bak rattet, med barnebarnet Håkon som passasjer. De kjørte grunnlegger Thorbjørn Utengens første lastebil som ble kjøpt i 1924. Så fulgte lastebiler med potensiale til å frakte det meste av gods i en laaaaang laaaang rekke.

Mye folk
38 av selskapets 39 biler deltok i konvoien. På lønningslisten står 70 personer, og de hadde klart å dra med seg sine nærmeste familie og vel så det. I alt 300 personer kunne glede seg i et fantastisk høstvær da alle ble samlet til finalen på Liertoppen. Og for en finale. Alle lastebilene ble stilt opp med millimetermål og dannet en flott ramme for grillselskapet Utengen bød på til alle fremmøtte.

Dagens eiere, Morten Utengen, Tor Arne Utengen og Morten Sundsmoen, har all grunn til å være tilfredse med et flott regissert arrangement.