Norsk Transportarbeiderforbund og Yrkestrafikkforbundet, brøt i går kveld forhandlingene. Det blir nå opp til Riksmekleren å få partene til å bli enige.

Usikkert

Arbeidstakerorganene vil i begynnelsen av neste uke sende varsel om hvem de vil ta ut i streik dersom partene ikke kommer til enighet etter meklingen.

- De største problemene har vært å finne en løsning på langtransport. Et annet spørsmål som har vært vanskelig, er spørsmålet om kompetanse og betaling for etterutdanning. På dette feltet har arbeidsgiverne i stor grad kommet arbeidstakerne i møte, sier forhandlingsleder for NLF, Robert Aksnes.

- Det er ikke riktig å gå inn på de enkelte parters konkrete krav i forkant av en mekling, sier Aksnes, - men, arbeidsgiversiden har i tillegg til å beholde langtransportavtalen, vært spesielt opptatt av økt fleksibilitet for tariffbedriftene. Det blir nå Riksmeklerens oppgave å få partene til å bli enige, avslutter han.

Fortsatt god tid

Norges Lastebileier-Forbund og NHO Transport har sammenfallende avtaler på arbeidsgiversiden, mens Transportarbeiderforbundet og Yrkestrafikkforbundet er parter i avtalen på arbeidstakersiden.

Meklingen vil sannsynligvis bli avholdt i siste uke av mai, eller i begynnelsen av juni. En eventuell konflikt vil da først kunne iverksettes ved månedsskiftet.