Politiet måtte skyte 80 skudd for å stoppe ferden.

Det skriver Dagbladet om vogntogsjåføren, som med bil og henger fulle av nye Ford-varebiler forsøkte å stikke av fra politiet.

Hviterussiske myndigheter har lagt ut en video på youtube, som overgår alle forfølgelses-scener vi har sett på tv – fordi dette er ekte. Vogntogsjåføren vil rett og slett ikke stoppe og den 150 kilometer lange ferden inkluderer blant annet 80 skudd mot vogntoget. Først når dekkene og dieseltanken blir truffet er den absurde jakten over.

HER KAN DU SE VIDEO AV HENDELSEN

Politiets opptreden
Vi ser at biler kjører av veien, at vogntoget sperrer alle forbikjøringsmuligheter, og at politiet selv jakter med flere politibiler fordelt på to felt i motgående retning på motorvei, men det opplyses ikke om hvor mange som ble skadet eller drept under den femten mil lange ferden. Det vi derimot ser er at en politipatrulje, som ligger i forkant av vogntoget, førsøker å stanse det ved å kaste småstein!

Norske forhold
Vogntogsjåfører, utenlandske og norske, som kjører i påvirket tilstand er ikke helt uvanlig i Norge. Vi kjenner ikke hviterussiske forhold, men norsk politi sin bruk av veisperring og spikermatte har god virkning under forhold som dette. Forhåpentlig vi vi aldri få se noe lignende på norske veier.

Dagbladet: Tidens biljakt