Det er den største enkeltordren utleieselskapet i Drammen har gjort siden etableringen i 2007. De 30 første bilene skal være levert før mars neste år.

Anbud
Pluss med daglig leder Rune Holtan i spissen kjørte en anbudsrunde med flere av de store og mer kjente lastebilprodusentene for norske transportører, men alle måtte se selv slått av franske vilkår denne gangen.

– Innkjøpsprisen gjør at vi kan leie ut en slik trekkvogn 70.000 kroner billigere per år enn for de andre merkene, forteller Holtan.

– Vi valgte ut i fra pris, men det er ingen bakdel at Renault nå er inne i Volvo-familien. Det gir også en trygghet for oppfølging, legger han til.

Renault lastebiler har nå en markedsandel på bare én prosent i Norge. Målet er å komme opp i sju.

Gjerrige
Pluss kjøper 55 trekkvogner i året og mener det er viktig å ha flere merker i stallen. De skal ikke styre kundenes preferanser, det må de bestemme selv.
De har fått inn de første trekkvognene med Renault-logoen i grillen, fått dem testet av flere kunder og tilbakemeldingene er ifølge Holtan svært gode. Drivstoff-forbruket er et ekstra pluss.

– En av bilene har gått sju dager i strekk hos en kunde med forskjellige sjåfører. Ingen av sjåførene var vant til Renault, men likevel har de hatt bare 3,2 liter i forbruk på mila. Det er en halvliter mindre enn de fleste andre, forteller Holtan.

Med en kjørelengde på 150.000 kilometer betyr det er drivstoffbesparelse på 7.500 liter.

Like biler
Alle bilene de har kjøpt er i utgangspunktet dønn like. Alle har 520 HK, «High sleeper» hytte og 100 prosent flatt gulv. Bilene kan leveres i kundens farger.

.

NØKKELINFO:
Pluss Truck Sales & Rental as tilbyr leie av skapbiler, containerbiler, krokbiler, tippbiler, dumpere, hengere og trekkvogner for én dag, eller opptil tre år. Gjennomsnittlig leietid er 20 måneder.

Selskapet har hovedkontor i Drammen, med avdelinger i Stavanger og Trondheim.

Omsetningen i oppstartsåret 2007 var på 20 millioner kroner. I 2013 på 80, og i 2014 ligger de an til å lande på 90 millioner kroner.
Helt siden oppstarten har de levert overskudd, i snitt på cirka 7-8 prosent.

Selskapet har fem ansatte.