Statens vegvesen har allerede redusert kontrollene på grunn av plassmangel.

Har tøyd strikken
Det betyr at trafikkfarlige vogntog med tvilsom last i ytterste konsekvens bare kan suse inn i Norge uten å bli sjekket.

– Vi har tøyd strikken i vinter. I og med at det var et enormt trykk og nye regler for vinterdekk, fikk vi mange kjøreforbud, sier fagleder for utekontroll, Ronny Lindesteg til  NRK Østfold.

Har plass til bare sju
Tidligere har vegvesenet holdt igjen opptil 25 vogntog av gangen. De fleste av dem har blitt plassert på et område de ikke har lov til å bruke til dette formålet.
Gjennom vinteren har de holdt igjen inntil 18 vogntog på en plass som kun er ment for omlasting. Nå er det slutt på bruke denne plassen. Brannsikkerheten og tryggheten for både ansatte i veivesenet og sjåførene som ikke kommer lenger, holder ikke mål.

Det betyr at de bare har sju plasser for slike vogntog.

– Kontrollvirksomheten er redusert. Det kommer den nok til å være en stund fremover, så håper vi at vi finner felles løsninger og at vi er klare til vintersesongen, sier Lindesteg til statskanalen.

– Må løses nå
Lederen Erik Graarud i NLF i Østfold er ikke videre begeistret og mener plassproblemene må løses umiddelbart. Færre kontroller ert heller ikke bar, mener han.

–Det er tragisk at plassmangelen gjør at de må redusere kontrollvirksomheten. Dette må de finne en løsning på over natta, sier Graarud til NRK.

Svinesund er det stedet i Norge hvor flest kommer inn i landet. Hvert døgn passerer blant annet over 2.000 vogntog grenseovergangen.

LES OGSÅ:

(For) rask lastebilsjåfør fikk 8.000 kroner i bot

Vogntog kjørte av veien

Nesten like mange polakker som kristiansandere

Mistet lass i veien

To personbiler kolliderte med vogntog