– Fra i år kan nye lærebedrifter søke om et stimuleringstilskudd på 50.000 kroner. Vi håper det kan bidra til å senke terskelen for å ta inn en lærling, sier fylkesråd for utdanning og kultur, May-Britt Lagesen i Nord-Trøndelag fylkeskommune.

Underskudd på læreplasser
Fylkeskommunen arbeider kontinuerlig for å rekruttere flere lærebedrifter. Et arbeid som gjøres i nært samarbeid med opplæringskontorene og partene i arbeidslivet.

- Vi har mange trofaste lærebedrifter som tar inn nye lærlinger årlig, men det er et økende behov for nye lærebedrifter. Vi ser en økende ubalanse mellom tilbud og etterspørsel. Vi prøver hele tiden nye tiltak. Bare i fjor manglet vi læreplass til hele 243 av 644 søkere. Dette gapet er en betydelig utfordring for fylkeskommunen, men heller ikke noe vi klarer å endre alene, sier Lagesen.

Til inspirasjon?
Det er ikke bare Nord-Trøndelag som lokker med 50.000 kroner til lærebedrifter. Dette er en statlig ordning – som fylkene kan velge.

Den nye regjeringen har i statsbudsjettet foreslått et stimuleringstilskudd til nye lærebedrifter fra 1.1.2014. For å stimulere nye bedrifter til å ta inn lærlinger/lærekandidater, innføres et stimuleringstilskudd på 50.000 kroner til lærebedrifter som tegner lærekontrakt eller opplæringskontrakt for første gang.

Søknadsfristen er 1. oktober 2014.

LES OGSÅ: Stimuleringstilskudd i Oppland - Bli lærebedrift i Akershus - Lærlingtilskudd i Nordland

.

ANDRE SAKER:

18 tivolivogner fikk kjøreforbud

Tippet lasset midt i veien

50-sone på motorvei

Tunellen er betalt - så øker prisene for tusenvis - Lettere å snike seg unna

Polakk mistet stålplater gjennom trailerveggen

Etterforskar sprengingsuhell

Må vente med midtdeler på E39