Allerede før Safe4truck ble offisielt lansert hadde transportøren i Stjørdal montert og testet utstyret.

Gjør det de kan
Børstad har hatt flere dieseltyveri fra sine biler. Denne uken monterte de alarm på den første bilen, og nummer to er like om hjørnet.

– Det stopper neppe med det. Vi må prøve alt vi kan for å forhindre tyveri, og synes dette er et interessant og spennende produkt, sier Sverre Myrvold i Børstad Transport til lastebil.no

LES OGSÅ: Her kan du ”anmelde” tyveri av diesel

Verdt pengene
I første omgang er det bilene som går på langkjøring som vil få montert Safe4truck.

– Alarmen koster jo litt, men det gjør også et dieseltyveri. I tillegg til tyveriet blir det alltid mye plunder og heft, og ett tyveri kommer fort opp i prisen på alarmen, om en tar med alle kostnadene, forklarer han.

Skuffet over myndighetene
Selv om Børstad Transport nå tar et enda større ansvar for å beskytte sine biler og sjåfører mot kriminalitet, synes Myrvold at myndighetene gjerne kunne tatt i litt mer.

– De ser at biler kjører omkring med tappeutstyr, men forteller at de må ta dem på fersk gjerning for å gripe inn. Det synes jeg er litt tafatt, sier han skuffet.

MONTERT: Frode Haugseth (t.v.) fra Safe4trucks og Helge Wenndberg fra Midt-Norge Bilservice.Foto: Torbjørn Stavdal MONTERT: Frode Haugseth (t.v.) fra Safe4trucks og Helge Wenndberg fra Midt-Norge Bilservice.Foto: Torbjørn Stavdal

Enkelt og genialt
Torbjørn Stavdal på NLFs Trøndelagskontor bivånte montering og test hos Børstad.

– Du verden så enkelt, og etter hvert viktig produkt. I tillegg til å fungere som dieselalarm har jo den hvite boksen så mange andre muligheter, forteller han og ramser opp:

– Alarm ved støt/kollisjon, velt, temperatur, trådløs varsel for røyk og gass muligheter til seks andre innganger som kan gi alarm ved for eksempel åpning av verktøyskap, bakdør, lift eller tyveri av reservehjul og GPS-sporing for å nevne noe, sier han og trekker pusten.

Dobbel sporing
På Børstad-bilen som nå har fått montert Safe4truck er det allerede flåtestyring. Det betyr at den nå har to muligheter for GPS-sporing.

Mer informasjon om Safe4truck finner du her: