Han kunne kjøre hjem i en splitter ny Volkswagen Amarok til en halv million kroner.

Finalen i årets Varebilcup gikk av stabelen utenfor Munch Museet på Tøyen i Oslo lørdag. 41 varebilsjåfører hadde kvalifisert seg via 17 delfinaler over hele landet.

- Nervene var til å ta og føle på hele dagen, og det er ikke så rart når premien var en bil til nesten 500 000 kroner, forteller informasjonssjef i Vokswagen Nyttekjøretøy, Benthe Saga.

Benthe Saga. Benthe Saga.

Det er andre året at Volkswagen Nyttekjøretøy arrangerer Varebilcup, som er åpen for alle som kjører varebil i jobben uavhengig av merke. I finalen ble det kjørt dueller i ferdighetskjøring med både Volkswagen Crafter, Transporter, Amarok og Caddy. Til slutt stod det igjen to i finalen, og det var Tom Kristian Lien fra Hokksund og André Brennum fra Gjøvik som skulle kjempe om førsteplassen.

Den siste øvelsen var over den såkalte vippen, hvor sjåførene skulle forsøke å balansere en Volkswagen Amarok i 20 sekunder. For André Brennum viste det seg å være vanskelige å finne balansen, mens Tom Kristian Lien raskt fant balansepunktet, og dermed ble han også vinner av årets Varebilcup.