I forbindelse med åpningen av den nye døgnhvileplassen på Eidsvoll i går, mandag, sendte Statens vegvesen ut følgende pressemelding:

- Jeg vet hvor viktig dette er for bransjen og jeg er sikker på at mange kommer til å bruke plassene når dette blir kjent, sa Bård Hoksrud, statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud talte varmt om viktigheten av norske yrkessjåførers betydning i samfunnshjulet. Foto: Samferdselsdepartementet. Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud talte varmt om viktigheten av norske yrkessjåførers betydning i samfunnshjulet. Foto: Samferdselsdepartementet.

Døgnhvileplassen har 47 oppstillingsplasser og eget moderne servicebygg med toaletter, vask og dusjanlegg. Anlegget som skal være tilgjengelig hele døgnet, vil være belyst, universelt utformet og ha vakthold. På noen av plassene vil det være tilgang til strøm for fryse- og kjølebiler. Oppstillingsplassene er gratis for brukerne.

Stopp og sov

 Kjøre‐ og hviletidsbestemmelsene pålegger sjåførene som kjører tunge biler å ta pauser og hvile tilstrekkelig lenge til å få en normal søvnperiode.

– Uthvilte sjåfører er avgjørende for trafikksikkerheten, sa Nils-Erik Bogsrud, avdelingsdirektør i Statens vegvesen. I slutten av februar utlyste Statens vegvesen en konkurranse for å få etablert døgnhvileplasser for om lag 100 tyngre kjøretøy langs E6 mellom Østfold grense og Oslo grense i Akershus.

Rognerud Eiendom AS ble valgt som avtalepartner og har stått for utbyggingen av døgnhvileplassen på Ormlia. Den planlagte åpningen 4. februar måtte utsettes fordi utbygger ikke hadde alle tillatelser fra kommunen i orden.

Døgnhvileplassen ble offisielt åpent av statssekretær Hoksrud og Statens vegvesen uttrykte tilfredshet med at plassen nå endelig er klar til bruk. Foto: Samferdselsdepartementet. Døgnhvileplassen ble offisielt åpent av statssekretær Hoksrud og Statens vegvesen uttrykte tilfredshet med at plassen nå endelig er klar til bruk. Foto: Samferdselsdepartementet.