Mye tyder på at det ikke er tilfelle og at alle er klar over at vinteren er i anmarsj.

Fire i garnet
På Bjørnfjell fikk fire vogntog trøbbel onsdag ettermiddag og kveld. Ikke før klokken 22.30 var det siste vogntoget tatt hånd om av trofaste og stabile hjelpere.
Ett vogntog fra Litauen ble stoppet og jagd ut av landet allerede ved grensen fordi dekkutrustningen ikke holdt mål. For tre andre vogntog ble det mer omfattende trøbbel. Så mye trøbbel at bilberging måtte hjelpe dem alle sammen.

Europeisk bråstopp
De tre vogntogene som måtte taues er registrert i Tyrkia, Polen og Serbia. De skapte trøbbel både for seg selv, men ikke minst for andre. Mens personbilistene kunne lure seg forbi var det trangere for de store bilene.
Politiet stoppet etter hvert vogntogene på brøytestasjonen i går kveld for å unngå ytterligere problemer. Rapportene fra både dem, vegvesenet og værmelderne var ikke vanskelig å forstå: «Dårlige kjøreforhold, glatt og snødekt vegbane».

Må sjekke
Selv om de enkelte sjåførene vet, eller i alle fall burde vite, er det deres ansvar å sjekke at redskapen er tilpasset forholdene. Selv om det er deres første tur til Norden og Norge er ingen fritatt for dette ansvaret. Det er likevel kanskje ingen hemmelighet at enkelte sjåfører føler seg presset til å kjøre selv om forholdene tilsier det motsatte.
I tabellen under presenterer vi dagens værprognose for Bjørnfjell fra yr.no. For å være hyggelige tar vi også med værvarselet for enkelte tilfeldig utvalgte hovedsteder i Europa.

Sted Land Temperatur Vær
Bjørnfjell Norge -1 til -3 Regn og snø
Warszawa Polen 5 til 8 Opphold
Ankara Tyrkia 11 til14 Regn
Vilnius Litauen 3 til 4 Oppholdsvær
Beograd Serbia 8 til 11 Oppholdsvær

Kilde: yr.no