At temperaturen viser ti blå og kulingen viner omkrig ørene blir det ikke bedre. Det synes i alle fall ikke Statens vegvesen som stoppet en polakk som passer denne beskrivelsen.

Full vinter
Det var vegvesenets kontrollører på Bjørnfjell, like ved grensa til Sverige, som kom over denne ekvipasjen. I utgangspunktet var målet for kontrollen bare å sjekke at antall kjettinger var riktig, og at de passet, skriver Nordlys.

– Kjettingen var ikke tilpasset hengerens hjul, forteller leder i uteseksjonen til Statens vegvesen Jørn Simonsen til avisa.

Det som egentlig bare skulle være en kjapp kontroll på ti minutter, hvis alt var i orden, endte med kjøreforbud.

Opplever mye
Statens vegvesens kontrollører opplever mange rare episoder, men det er likevel ikke helt vanlig at sjåførene kjører i sommerantrekk på nordnorske veger vinterstid.

– Det er klart at man når man står ute på vidda i ti minus og kuling, og en sjåfør hopper ut i shorts, korterma skjorte og crocs blir man litt overrasket.
– Utfordringene kan være at sjåførene starter i pent høstvær i Danmark og ender opp i nordnorsk vinterkulde, forklarer Simonsen til lokalavisa.

Glade for å bli stoppet
Hans erfaring er at sjåførene er glade for å bli stoppet, og at de sjelden er årsaken til tingene tilstand.

– I mange tilfeller der vi ilegger kjøreforbud på grunn av for dårlige dekk, kan sjåføren ringe til bileier og fortelle at de ikke får kjøre videre før de får nye dekk, sier Simonsen.