Ryktene om et oppkjøp har vært der tidligere, men det har ikke vært riktig, sier Geir Inge Kirkestuen.

Transportselskapet har vært gjennom en tøff prosess, fra nær konkurs til suksess på relativt kort tid. Geir Inge Kirkestuen har aldri lagt skjul på at bedriften overlevde takket være en felles innsats, der de ansatte sto på for arbeidsplassene sine, samtidig som ledelsen måtte ta helt nye grep.

Fremtidsrettet

- For oss har det vært et problem at vi er for stor til å være så liten. Gjennom oppkjøpet blir det et bedre fotfeste for Bring i Nord-Gubrandsdalen. Det er «vinn-vinn» for begge parter, sier Kirkestuen, som vil være daglig leder i Bring Gubrandsdalen. 

- Jeg har i dag informert de ansatte, sier Kirkestuen, og det har vært ubetinget positive reaksjoner. Det viktigste for oss har vært å sikre arbeidsplassene i fremtiden, og når vi først fikk en forespørsel om oppkjøp fra Posten så ser vi det som en god måte å kjøre inn i fremtiden på. 

Dette er pressemeldingen fra Posten:

Posten Norge kjøper Kirkestuen Transport AS i Lom. Med dette styrker Bring sin markedsposisjon i Gudbrandsdalen og rundt Mjøsbyene.

Kirkestuen Transport har 70 ansatte med hovedkontor i Lom og terminaler på Otta og Rudshøgda. Bedriften er kåret som «Årets bedrift i Nord-Gudbrandsdalen» for 2014.

- Kirkestuen er en solid transportvirksomhet som vil gi Bring en sterkere markedsposisjon i Hedmark og Oppland. Kjøpet vil bidra til at våre kunder får et enda bedre distribusjonstilbud rundt Mjøsa og åpne for flere direkteruter til og fra området, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Kirkestuen Transport har virksomhet innenfor fire områder:

  • Termotransport primært innen linjetrafikk på Østlandet. 
  • Distribusjon av stykkgods fra terminaler over hele Oppland og Hedmark. Benyttes som underleverandør av Bring. 
  • Rutenett med ekspress/nattdistribusjon med levering innen kl. 0700 og høy servicegrad.
  • Ekspresstjenester gjennom oppkjøp av Fåvang Varetaxi.

Eier og daglig leder Geir Inge Kirkestuen forsetter i selskapet som daglig leder i Bring Gudbrandsdalen.

-Transport- og logistikkbransjen er under sterk konkurranse og prispress, noe den vil være i lang tid framover. Vi er i en størrelse der vi er for små til å være stor og for stor til å være små. Derfor er det å kunne komme inn i et større system og nettverk som Posten/ Bring er, veldig positivt både for oss og våre kunder. Vi vil kunne gi kundene i innlandet et langt større og bedre tilbud. På denne måten bygger vi videre på det vi har bygd opp gjennom mange år, ikke minst sikre viktige arbeidsplasser innenfor bransjen, sier Geir Inge Kirkestuen.