Omregnet blir forskjellen 0,02 prosent, eller 0,2 promille. Det er forøvrig ikke første gang promillegrensen slår dårlig ut for Anlegg Nord.

Millionjobb
HAK Entreprenør fra Alta drar dermed i land kontrakten på rehabiliteringen av Fossan bru i hjemkommunen, en jobb til 1.246.874 kroner. Den andre anbyderen, altafirmaet Anlegg Nord, leverte et tilbud på 1.247.160 kroner, skriver Altaposten.

Ikke opplevd maken
Saksbehandler Tom Frode Hansen i Alta kommune har aldri opplevd en så liten forskjell. Entreprenøren som vant stusset også litt ekstra.

– Vi humret litt da vi fikk tallene, og måtte se på dem flere ganger for å oppfatte hvem som egentlig er billigst, sier daglig leder Ole Heggeli i HAK Entreprenør, til avisen.

Andre promilletap
Det er ikke første gang tallene og promillegrensen slår feil ut for Anlegg Nord. På en jobb på E8 ved Skibotn i fjor la de inn et tilbud på 110 millioner kroner, og tapte jobben med usle 23.000 kroner.

– Det var mye, mye verre enn dette, sier daglig leder Christian Oskarsson i Anlegg Nord lokalavisen og legger til at han nå er lei av å være en god nummer to.

– Vi har blitt nummer to i ni eller ti konkurranser så det har vært mye stang ut, forteller Oskarsson litt betuttet.