Han er sprek som en ungfole, har stor arbeidslyst og arbeidsglede. Hver dag.

– Jeg skal i hvert fall ikke gi meg før jeg fyller 80, humrer 77-åringen fra Hokksund i Buskerud, og forteller at daglig leder og bedriftseier Geir Arne Andersen for lengst fått beskjed om det.

At Arbeidstilsynet minner om at den som har fylt 62 år kan ha rett til redusert arbeidstid, og at arbeidstakere over 74 år ikke er de som har høyest fokus hos Statistisk sentralbyrå, bryr Hansen seg neppe veldig mye om. Om Arbeids- og sosialdepartementet vil heve aldersgrensen i arbeidslivet til 72 eller 74 år, faller også i skuffen merket uinteressant.

"Han gjør en meget god jobb,

er aldri borte og er utrolig sprek"

Geir Arne Andersen
Daglig leder og eier
Element og Spesialtransport AS

Har 16 biler
Geir Arne Andersen eier Element og Spesialtransport AS som Hansen jobber for. Den nye doningen Hansen daglig håndterer er en Scania R560, en av Scanias serie Limited Edition-biler.
Bedriften har i alt 16 biler fra 500 til 730 hestekrefter.

Det er magasinet Scania Fokus som forteller historien om den iherdige lastebilsjåføren fra Øvre Eiker. De møter ham på en byggeplass på Fornebu. Rolf skal levere betongelementer til nye leiligheter og næringsbygg like ved det som var hovedflyplass fra 1939 til 1998. 

GODE KOLLEGER: Rolf Hansen (77) og Fredrik Hagen (26) leverer betongelementer på Fornebu. GODE KOLLEGER: Rolf Hansen (77) og Fredrik Hagen (26) leverer betongelementer på Fornebu.

Har kjørt "alt"
Rolf spretter opp på betongelementene uten problemer, og er nok langt sprekere enn mange som er bare halvparten så gamle. Han henger på stroppene fra den mobile tårnkranen slik at elementene kan heises på plass. Selv om han har «enkel» last denne dagen, har han kjørt det meste.

– Jeg begynte å kjøre lastebil i 1955 da jeg tok førerkort. Siden har jeg kjørt tømmer, grus og nå elementkjøring, forteller han.

Tidligere har han kjørt både Scania 75 Super og en vanlig 75.

"Noen tror kanskje at alder er en

hindring i vår bransje,

slik opplever ikke vi det"

Geir Arne Andersen

Gode skussmål
Geir Arne Andersen som styrer det meste i bedriften har bare gode ord å si om staben.

– Jeg er veldig fornøyd med alle ansatte. Noen tror kanskje at alder er en hindring i vår bransje, slik opplever ikke vi det. Rolf er en veldig positiv kar som er flott å ha med i miljøet. Han gjør en meget god jobb, er aldri borte og er utrolig sprek.

Element og Spesialtransport AS har vært NLF-medlem i en årrekke.