Mangelen på skogsveier er den store flaskehalsen for å få til bedre bruk av skogene våre, sier landbruks- og matminister, Sylvi Listhaug (FrP).

Bompenger 

Det er ikke det offentlige som skal betale for skogsvegene. Listhaugs departement har regnet ut at når staten gir én krone, kommer det private med to kroner. Det er lønnsomt å lage tømmerveger for samfunnet, som får flere titalls kroner tilbake for investeringen.

– Den raudgrøne regjeringa som i eigne augo var opptekne av miljøet, forsømte seg ved ikkje å satse på skogbruket – heter det i pressemeldingen.

Satsing på bedre infrastruktur 

Hva har dette med antibiotikaresistente bakterier å gjøre? Ingenting. Det er pressemeldingen fra departementet som blander disse to sakene.

Derimot er det interessant å se at Listhaug satser på skogsveger. Det siste året har staten økt bevilgningene til infrastrukturtiltak i skogen med 30 prosent til 99 millioner kroner. Norge har lavere skogsvegdekning enn sammenlignbare land. Over tre fjerdedeler av vegnettet er mer enn 25 år gammelt. Samlet investeringsbehov er 500 millioner kroner de neste årene, skriver departementet.

Les pressemeldingen:  Skogsvegar og antibiotikaresistente bakteriar her