Det er i alle fall Swecos idéer for by- og transportutvikling i Oslo som kan gjøre hovedstaden til en av de mest spesielle kystbyene i verden.

Det er ikke sikker alle av oss få oppleve at disse planene blir virkelighet. Selskapets spektakulære planer involverer blant annet fire flytende øyer med plass til omlag 150.000 mennesker.
Sweco presenterer en visjonær fremtidsplan for Oslo 2070 – Byen i Fjorden.

I rapporten ønsker de å fremheve hvordan fjorden bør brukes som en mulighet og ikke en barriere. Ønsket er å bruke noe av fjordarealet til å anlegge fire kunstige øyer, hvorav tre øyer i Bunnefjorden og en utenfor Nesoddtangen. To av de kunstige øyer vil være på opptil fem km. Øyene vil romme et stort antall innbyggere og vil ligge svært sentrumsnære, med tett forbindelse til Nesoddtangen og Oslo sentrum.

– Idéen vår er å bygge ut områdene Bygdøy, Nesodden og Holmlia, og la Nesodden gi rom til et nytt sentrum. Området vil da utgjøre den sørlige delen av en omfattende fjordring, som igjen vil trekke det urbane sentrum litt lenger sørover, ut i fjorden, sier Malin Andersson, prosjektleder for Oslo 2070.

LES MER OM SAKEN HER