Dag Drolsum og Jan Arne Hansen fra Vikersund gjorde det.

På vei til Sverige
Herrene Drolsum og Hansen jobber for Norsk Sveiseteknikk (NST) i Vikersund. Mandag morgen var de på vei til Sverige da de plutselig oppdaget en av firmaets biler i Moss. Klokken 05:30.
Så vidt de visste skulle ikke noen kollegaer ha noe å gjøre i Moss akkurat da.

- Jeg ringte derfor den ansatte ved vår avdeling i Kristiansand som disponerer bilen, og han kunne fortelle at det ikke var han som var ute og kjørte, sier Drolsum til Bygdeposten.

Da skjønte de raskt at bilen var stjålet i løpet av natten.

La seg på hjul
De to kollegaene la seg på hjul etter firmabilen og fulgte på da den svingte inn på lastebilparkeringen ved Svinesundparken Motell.

- Sjåføren parkerte inn mot en mur, så jeg parkerte bilen min slik at han ikke skulle få rygget unna. Jan Arne hoppet samtidig ut av bilen vår, og fikk forhindret at mannen i firmabilen skulle stikke av, forteller Drolsum til avisen.

De uredde karene konfronterte sjåføren med hvorfor han hadde firmabilen deres, og hva han gjorde der. Ifølge Bygdeposten svarte den litauiske sjåføren at han hadde fått i oppdrag å kjøre den fra Kristiansand til Stockholm.

Hentet av politiet
De holdt mannen rolig og under kontroll. Etter en liten stund kom politiet til stedet og tok over ansvaret for sjåføren fra Litauen.

Ingenting tyder på at noen av eiendelene NST hadde i bilen hadde forsvunnet. Men, skulle du savne noe sølvtøy, er det mulig det kan komme til rette nå. Politiet fant nemlig en ryggsekk full av det i den stjålne bilen.

Gode odds
- Hva er vel oddsen for at jeg skulle være på samme sted som den stjålne firmabilen denne morgenen? Det er ikke ofte jeg kjører denne veien en mandags morgen klokken 05.30, sier Drolsum.

- Med slik flaks skulle jeg nok levert inn en lotto-kupong, ler han.

Og hvis du lurer; Firmabilen er uskadd og trygt tilbake i Kristiansand.

Oppgave
Dersom du er sylskarp i hodet og klarer å regne ut sannsynligheten for at dette kan skje, vil vi gjerne høre fra deg.

Som stikkord kan du få med at avstanden fra Kristiansand til Svinesund er 318 kilometer. Fra Vikersund til Svinesund 173 kilometer. Klokka var 05.30 da bilen ble oppdaget av et par karer som knapt nok krysser Oslofjorden på denne tiden av døgnet.
Skulle det mangle noen X-er eller Y-er så løser du sikkert det…..

Lykke til!

.

ANDRE SAKER

AF selger BA Gjenvinning

Overtent på et øyeblikk