Veien mellom Falkenborgvegen ved Sirkus Shopping og Haakon VII’s gate på Lade er bygd som en del av prosjekt E6 Trondheim - Stjørdal.

Bru viktig
Ny bru, Leangbrua, over jernbanen ved Leangen stasjon er den viktigste delen. Denne tverrforbindelsen har vært ønsket lenge, og nå er den endelig blitt en realitet.

Den nye fylkesveien blir en god forbindelse mellom Strindheim og Lade, og vil avlaste Leangen allé. Dette er et viktig vekstområde for Trondheim, og det er planlagt stor utbygging av boliger og næringsbygg.

Syklene vekk fra veien
Det er sykkelvei med fortau på begge sider av veien. Det bedrer muligheten til å sykle og gå på tvers av bydelene. Store stamveiutbygginger i by medfører også gode forhold for gående og syklende. Tilsammen er det bygd sju kilometer sykkelvei med fortau på østsida av byen i prosjekt E6 Trondheim - Stjørdal.

Mandag blir det en enkel markering av at Bromstadvegen og Leangbrua åpnes for trafikk.

NY VEI: Viktige veiprosjekter i Trøndelag blir åpnet. Kart: Statens vegvesen NY VEI: Viktige veiprosjekter i Trøndelag blir åpnet. Kart: Statens vegvesen

Minister x 2
Strindheimtunnelen åpner tirsdag. To dager før blir det tunnelfest i Strandveiparken og vandring i tunnelen.
– Bli med på en en-gang-i-livet-opplevelse, oppfordrer veivesenet.

Til denne åpningen kommer både statsminister Erna Solberg og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

TIRSDAG: Strindheimtunnelen åpnes. Foto: Statens vegvesen TIRSDAG: Strindheimtunnelen åpnes. Foto: Statens vegvesen

To parseller
Parsellen Nidelv bru - Grillstad vil fungere som en fortsettelse av Nordre avlastningsveg østover. Nordre avlastningsveg ender ved Pirbrua, og da videreføres vegen gjennom dette prosjektet til Grillstad ved krysset til Omkjøringsvegen/E6.
Her kan du se kart av Trondheimsparsellen 

Parsellen Værnes - Kvithammar vil bli en ny/forbedret stamvegforbindelse fra flyplasskrysset (Værnes) i sør, forbi Stjørdal sentrum med tilhørende påkobling til E14 fra Meråker/Storlien og nordover til eks. rasteplass ved avkjøring til Kvithammar.
Se kart Stjørdalsparsellen her.

.

LES OGSÅ: Harstadpakken vedtatt i Stortinget