Arbeidene startet i mars i fjor, og brua skal ifølge Statens vegvesen være klar til normal bruk senest 13. juli.

Tok i så det holdt
Det er likevel tidligere enn vegvesenets eksperter først trodde da de anslo at de måtte holde på helt fram til midten av november.

– Vi har hatt en gjennomgang av status for framdriften og kan nå fortelle at vi vil avslutte arbeidet i løpet av uke 28, forteller prosjektleder Trygve Stien i Statens vegvesen.

For dem som bruker brua daglig og fryktet at spådommen til vegvesenet stemte er bristen i tidsplanen naturligvis gode nyheter.

Brudd i bærekablene
Før arbeidet ble satt i gang, hadde kontroller vist at det var brudd i 42 av wiretrådene i bærekablene. Under rehabiliteringen viste det seg at bare 15 tråder var ødelagt.
Imidlertid har det ifølge vegvesenet vært flere andre utforutsette forsinkelser.  Arbeidet med å legge nye kabler under brua har tatt to måneder lenger tid enn beregnet. Det har igjen ført til at monteringen av rekkverket måtte utsettes.

Trygve Stien. Trygve Stien.

Mye montering gjenstår
Brua har tidligere tiltrukket seg personer som vil avslutte livet. Nå blir rekkverkene 2,4 meter høye.

– Rekkverket på Trosvikvegen bru vil stå ferdig i løpet av april, mens monteringen av det nye gjerdet på Breviksbrua er i full gang. I løpet av mai måned skal rekkverkene og de nye lysmastene være montert på vestsiden av brua. Den siste tida blir det gamle gjerdet og lysmastene på østsiden fjernet og nytt rekkverk montert, forteller Stien.

Ifølge Statens vegvesen har de holdt seg innenfor budsjettet på 69 millioner kroner.