I forrige runde ble det samlet inn for få utenlandske registreringsnummer i Norge til å kunne lage en god kabotasjerapport. Nå gjør de svenske forskerne et nytt forsøk hvor enda flere land er med. I første rekke Sverige, Danmark, Tyskland, Belgia, Østerrike og Nederland - samt Norge. 

Mange gir en mening

Forskerne vil undersøke hvordan godstransporten foregår mellom forskjellige land og avsløre det virkelige omfanget av kabotasje. Det er derfor viktig at så mange som mulig deltar. Norge er den siste utposten. Vi kan hjelpe oss selv og andre land med å avsløre ulovlig kabotasjevirksomhet, og dermed også tvinge myndighetene til å foreta hyppigere og bedre kontroller. 

Vær aktiv

Registreringen av registreringsnummer varer frem til 9. juni. Husk at det kun er trekkvogna som skal registreres - ikke hengeren. Det er viktig å merke seg at også svenske trekkvogner skal rapporteres. 

Last ned appen: Cabotagestudien, til din smarttelefon. Du finner den på google play, App Store, eller Play butikk. 

Har du spart på "appen" fra forrige gang så må den oppdateres.

Det er svært enkelt, og til dels morsomt, å registrere og samle på utenlandske bilskilter, men av trafikksikkerhetsgrunner bør du ikke gjøre dette under kjøring.