Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson ( FrP ), forbundsleder i Norges Lastebileier-Forbund, Per Madsen, Svein Furøy i Yrkestrafikkforbundet og Arbeidstilsynet tok i formiddag oppstilling på Svinesund for å informere utenlandske sjåfører om den nye forskriften som gjelder i Norge.  

Står sammen

Til YTF sier Eriksson at regjeringen vil rydde opp i transportbransjen og sikre anstendige arbeidsvilkår for alle sjåfører, samt sikre skikkelige konkurransevilkår for norske bedrifter.

– Det stilles mange spørsmål i forbindelse med den fastsatte minstelønnen. Det er likevel ingen tvil om hva formålet er – å gi like konkurransevilkår i innenlandsk godstransport, og samtidig bekjempe sosial dumping av utenlandske arbeidere, sier forbundsleder i NLF, Per Madsen.

Forskrift 1. juli 2015

– Med dagens stunt ønsker jeg å informere sjåfører om hvilke rettigheter de har fra og med i dag når de kjører på norske veier, sier Eriksson til YTF. Det er ikke greit at de jobber for knapper og glansbilder. Vi har tatt opp kampen mot sosial dumping, og allmenngjøringen er første skritt i riktig retning. Vi vil kjempe for et seriøst arbeidsliv. Det skal bli vanskeligere å være kjeltring, sier Eriksson.

– Vi har hatt dette spørsmålet til en veldig grundig høring i organisasjonen. Det er ingen tilfeldighet at vi har gitt vår støtte til dette vedtaket i Tariffnemda, det var et veldig stort flertall som ville det, sier Madsen.

Riktig veivalg

Det er viktig å merke seg at påseplikten, plikt til å informere entreprenører eller underleverandører om lønns- og arbeidsvilkår, og plikt til å påse at allmenngjøringsforskrifter etterleves, er svært viktig. Så får vi gi et ekstra «påtrykk» slik at myndighetene og ikke minst Arbeidstilsynet følger opp dette, sier Madsen.

Les mer om "Topptungt avspark for allmenngjøring"

Tidligere artikler om allmenngjøring:

Seier for norsk transportbransje

Minstelønnkravet får støtte