Bård Hoksrud har vært en viktig person for vår næring og en god samarbeidsparter for NLF i alle de årene han har arbeidet med samferdselspolitikk, først i Stortinget og senere i regjering. 

– At han nå går av som statssekretær er et tap for vår næring. Få statssekretærer har som Hoksrud innsikt i og omsorg for godstransporten, sier administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Geir A. Mo. 

Satser på eldrebølgen

Bård Hoksrud har utvilsomt vært den mest offensive av alle FrPs statssekretærer, og med et Fremskrittsparti i medgangsbølge før høstens valg skal tilliten til de eldre velgerne gjenvinnes. Hoksrud, som er valgt stortingsrepresentant fra Telemark, går nå fra Samferdselsdepartementet til jobben som eldrepolitisk talsmann for FrP på Stortinget.

– Han kommer til å bli savnet, da han nå ikke bare forlater departementet, men også går inn i et nytt fagområde i Stortinget, sier Mo.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sier til NRK at Bård Hoksrud har gjort en fantastisk jobb og at han har mange egenskaper og mye erfaring. Men nå har han selv ønska å gå tilbake til Stortinget for å gjøre et bidrag der.

– Vi takker han uansett for godt samarbeid gjennom mange år og ønsker han lykke til videre med nye utfordringer, sier Mo.

Spekulasjoner om rollebytter

FrPs Reynir Johannesson ble utnevnt til ny statssekretær i Samferdselsdepartementet og vil arbeide nært med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Trolig overtar FrPs Tom Cato Karlsen, som allerede er statssekretær i Samferdselsdepartementet, Hoksruds samferdselsportefølje.

– Begge er dyktige politikere som vi ser frem til å utvikle et tett og nært samarbeid med. NLF vil snarest invitere den statssekretæren som overtar Hoksruds rolle til et møte for å orientere ham om de utfordringer vår næring står midt oppe i, avslutter NLF-direktør Geir A. Mo.

Pressemelding regjeringen